Er du klar for morsmålsdagen?

Foto: morsmalsdagen.no

Verdensomspennende markering

21. februar markeres morsmålsdagen over hele verden. International Mother Language Day ble erklært merkedag av UNESCO i 1999. Du kan lese mer om bakgrunnen for morsmålsdagen på Tema Morsmål.

Fokus på urfolkspråk

40 % av verdens befolkning har ikke tilgang til utdanning på sitt morsmål ifølge UNESCO. Mange språk er i en truet situasjon og står i fare for å dø ut. Derfor er 2019 også det internasjonale året for urfolkspråk eller International Year of Indigenous Languages i UNESCO-sammenheng. Les mer om UNESCOs arbeid for morsmål.

La deg inspirere

Morsmålsdagen fortjener en markering enten den er stor eller liten. Det er en fin anledning til å skape positiv blest rundt de ulike språkene som finnes i barnehagen eller på skolen. På Tema Morsmål har vi samlet flere tips til hvordan dagen kan markeres. Du kan også lese og la deg inspirere av tidligere markeringer. På siden Morsmålsdagen kan du finne fine plakater du kan trykke ut for å promotere dagen.

God markering!