Benjaminprisen til Brandenga skole i Drammen

Benjaminprisen blir hvert år delt ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Kunnskapsministeren deler ut prisen i forbindelse med den internasjonale minnedagen for Holocaust. Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen, som ble drept 15 år gammel den 26. januar 2001 av erklærte nynazister. Drapet var rasistisk motivert.

NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring gratulerer, Brandenga skole i Drammen med Benjaminprisen for 2013. Prisen består av 100.000 kroner og Ivar Sjaastads byste av Benjamin Hermansen.

Til NRK Buskerud 28.januar begrunnet lederen for Holocaust-senteret, Guri Hjeltnes, tildelingen med at Brandenga arbeider langsiktig, aktivt og systematisk mot rasisme og diskriminering, med grundige undervisningsopplegg, internasjonale kontakter og strategier mot utøvelse av rasisme og diskriminering.

Les mer om begrunnelsen her