Bruk din flerkulturelle kompetanse!

«Din flerkulturelle bakgrunn kan ha stor verdi for andre. Følg din egen interesse, våg å gå dine egne veier, og vær et forbilde», lyder rådet fra tre unge menn med innvandrerbakgrunn som har valgt utradisjonelt, og er intervjuet i Magasinet 7/24 ved HiOA.

Lærere med flerkulturell bakgrunn
På grunnskolelærerstudiet på HiOA har bare to av 40 elever flerkulturell bakgrunn. Klassen er dermed langt fra representativ for ungdomskullene i Oslo. Thanu er en av de to studentene med flerkulturell bakgrunn, og er oppvokst i tamilsk kultur. En grunn til at så få med minoritetsbakgrunn velger å bli lærer, er læreryrkets status. Minoritetsspråklige føler ofte et press hjemmefra til å velge høystatusyrker, som for eksempel lege, advokat eller ingeniør, forteller Thanu.

Barnehageansatte som representerer mangfoldet
Mahad kom fra Somalia til Norge som 18-åring, og tok en bachelorgrad i barnehagelærerstudiet på HiOA. -Det er viktig at barnehagelærere representerer mangfoldet i samfunnet. Barna må tidlig lære at det finnes andre som ikke ser ut som mor og far, slik at den kommende generasjonen kan viske ut skillet som forskjellig hudfarge i dag skaper, sier Mahad.

Velg utradisjonelt
Ali ønsket å velge utradisjonelt, og valgte derfor journaliststudiet. Søsknene hans er lege og advokat, men han har et ønske om at også andre yrkesgrupper skal gjenspeile mangfoldet i samfunnet. Han håper han baner vei for at flere med flerkulturell bakgrunn velger journaliststudiet.

Les hele artikkelen fra Høgskolen i Oslo og Akershus

Tilbakestill glemt passord
Skriv inn epostadressen dersom du vil ha tilsendt nytt passord