Ressurser

Siste nytt fra Tema Morsmål

 • Plakater i mange farger ligger oppå hverandre. De er på mange språk, og handler om FNs barnekonvensjon.Plakater: Ombudsmannen i SverigeDen svenske Barnombudsmannen har publisert brosjyrer og hefter om FNs barnekonvensjon på arabisk, dari, somali, tigrinja og engelsk og svensk.

  Brosjyrene beskriver barnekonvensjonen på en enkel måte for barn og ungdommer.

  Trykk på lenken under for å komme til nettsiden til Ombudsmannen og se plakatene. Fra nettsiden kan du bestille plakater eller laste de ned som PDF-filer.

  Barnekonvensjonen på ulike språk på ombudsmannen.selenke 

 • Illustrasjon i farger. Kart over jorda. Illustrasjon: Pixabay

  Hva er FN og hva jobber FN med? Hvorfor feires FN-dagen 24. oktober? Og hvilke rettigheter har barn? I denne artikkelen er det en lesetekst om FN med tilhørende oppgaver. I tillegg er det tips til FN-sambandet og Unicefs læringsressurser. Teksten og oppgavene passer for 5. - 10. trinn. 

 • Bilde i farger. Forskjellige typer blader i forskjellige farger som oransj, rød, gul og grønn.Foto: Adobe Stock, Maksim Shmeljov.I denne høstartikkelen har vi samlet ulike læringsressurser fra morsmal.no som passer til temaet høst. De ulike språkene tilbyr forskjellige former for ressurser.

 • Tegning av to personer som sitter i en sofaillustrasjoner er utarbeidet av Molte AS for Verdensdagen for psykisk helse.Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme kunnskap og bevissthet om psykisk helse i hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land på ulike måter.

 • hehiheiIll: NAFO/ ShutterstockPå initiativ fra Europarådet i Strasbourg har Den europeiske språkdagen vært markert 26. september hvert år helt siden 2001. Dagen gir en fin anledning til å synliggjøre det språklige mangfoldet. Hvilket språkmangfold finnes i din barnehage eller skole?