Ressurser

Siste nytt fra Tema Morsmål

 • Avior en uk posterSkjermbilde fra Avior-Flerspråklig materiale for barn med innvandrerbakgrunn i EuropaAvior er en nettside med flerspråklig materiale for barn med innvandrerbakgrunn i Europa. Her finnes nå noen temaplakater som viser bilde og ord på både engelsk og ukrainsk. 

  Temaer: hodet, kroppen, dyr i skogen, dyr på gården, frukt og grønnsaker, på bordet, tall, ulike situasjoner og handlinger, om skolen, dager og uker og om famile.

 • Bilde av en person som leser på en plakat Foto: NAFOEtter en dag i barnehagen spør familien: «Hva har du gjort i barnehagen i dag da?». Ofte kan barnet svare kort: «Jeg har bare lekt ...»
  Denne plakaten synliggjør lekens betydning og egenverdi. Plakaten er oversatt til mange språk, og gir familiene et innblikk av barnehagehverdagen.

 • Norske flaggFoto: Pixabay-Vegard Ottervik Her finner du en tekst om Norges nasjonaldag på flere språk. I tillegg har vi samlet nyttige lenker og ressurser til temaet. I høyre kolonne finner du lenker til flere ressurser om 17. mai på de ulike språksidene på Tema Morsmål.

 • Illustrasjon av digitale komponenter Wifi- og datasikkerhet, av Williamson, A., Ikon Images, NTB Scanpix. (https://ndla.no/article/35707). CC BY-NC 4.0.Samfunnskunnskap er et fellesfag i videregående opplæring som handler om det norske samfunnet, og det å være en del av samfunnet. For å orientere seg i det norske samfunnet er det nyttig med sentral informasjon om blant annet arbeidsliv og det økonomiske systemet i Norge.

  NDLA har oversatt flere sentrale fagtekster til ukraisnk 

 • Fem voksne mennesker står rundt et bord. De har et møte.Bilde: Pixabay
  Foreldremøter er en viktig arena for samarbeid med foresatte i barnehage og skole. Da er det viktig at barnehagen og skolen legger til rette for at flest mulig foresatte møter på disse møtene. Det å få en invitasjon på et språk du behersker, oppleves som kjent og trygt. Dette bidrar til et likeverdig  samarbeid.