Ressurser

Siste nytt fra Tema Morsmål

 • Norske flaggFoto: Pixabay-Vegard Ottervik Her finner du en tekst om Norges nasjonaldag på flere språk. I tillegg har vi samlet nyttige lenker og ressurser til temaet. I høyre kolonne finner du lenker til flere ressurser om 17. mai på de ulike språksidene på Tema Morsmål.

 • Apen og krokodillen8Illustrasjon: Svetlana Voronkovaarabisk I bokmål I dari I engelsk I kurdisk - kurmanji I litauisk I nynorsk I pashto I polsk I russisk I somali I spansk I swahili I tamil I thai I tigrinja I tyrkisk I urdu

  I denne fortellingen kan dere bli kjent med den lille apen som ønsket seg en venn. En dag møter han en krokodille.

 • leser for barn adobeFoto: AdobeStockNAFO og Tema Morsmål samlet og oppdatert informasjonen om flerspråklige bøker på våre nettsider. Vi håper å skape interesse for bøker og lesing og bidra til at barnehager og skoler finner frem til forskjellig litteratur, bøker og fortellinger. 

 • trommekorpset sykepleierforbundet flicrFoto: FlicrI denne teksten får eleven kjennskap til den historiske bakgrunnen for markeringen av 1.mai som arbeidernes internasjonale dag. Teksten inneholder også informasjon om feringen av 1. mai i Norge. Teksten egner seg best for elever på ungdomstrinnet.

   

  I tabellen under ligger tekstene på norsk og på en rekke språk. Du kan også gå inn på de forskjellige språksidene. I kolonnen til høyre ligger dokumenter som kan redigeres.

   

   

 • Tegning av en løvetannIllustrasjon: Svetlana VoronkovaI denne artikkelen har vi samlet ulike nettsressurser fra morsmal.no om tema vår for barnehage og skole. De ulike språkene tilbyr forskjellige tekster, sanger og oppgaver . Noen av ressursene har lydfiler, videosnutter og utskriftsvennlige dokumenter som kan brukes som supplement.