Ressurser

Siste nytt fra Tema Morsmål

  •  

    I denne artikkelen har vi samlet sanger om sommer på flere språk.

  • Tegning av sand, parasoll, ball og krabber og sjøstjerne ved sjøenIll: PixabayI denne artikkelen har vi samlet ulike former for læringsressurser fra morsmal.no som passer til temaet sommer. Tospråklige lærere har bidratt med å lage opplegg som kan passe til temaet. De ulike språkene tilbyr forskjellige former for ressurser som gåter, sanger, fortellinger og informasjonstekster. Noen av artiklene har lydfiler, videosnutter og utskriftsvennlige dokumenter som kan brukes som supplement. 

  • bingo sommerIllustasjon: NAFO Tema Morsmål har laget et memoryspill på flere språk. Spillet er laget med tanke på at man kan synliggjøre flere språk i barnegruppa mens man spiller og har det gøy. Spillet inneholder 30 ulike sommerord på norsk og et annet språk. 

  • Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn i første til syvende klasse. Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august. Sommerles.no er gratis for alle barn.  NAFO er samarbeidspartner med Sommerles.no og har oversatt informasjonskriv på flere språk. 

  • koronavirus temaIllustrasjon: FHINAFO har utarbeidet informasjon om koronasmitten for foreldre. Informasjonen handler om smitteverntiltak og tips til hvordan man kan snakke med barn om pandemien. Teksten er oversatt til flere språk. Teksten er basert på informasjon fra Folkehelseinstituttet og Redd Barna sine nettsider.  Brosjyren er er oppdatert i april 2021.