Ressurser

Siste nytt fra Tema Morsmål

  • Artikkelbilde korona info til foresatte på flere språkHvordan smitter koronaviruset? Hvorfor er det viktig å hindre smitte? Hvorfor er skoler og barnehager stengt? Hva kan du gjøre for å unngå smitte? Kan barna være sammen med andre barn?  Hvordan kan du snakke med barna om korona?  NAFO har utarbeidet informasjon om koronasmitten for foreldre. Teksten er oversatt til flere språk, også med lyd. Teksten er basert på informasjon fra Folkehelseinstituttet og Redd Barna sine nettsider.  

  • Papillon bergen artikkelbilde I Bergen lager de nå informasjonsvideoer på flere spåk. Det er nødvendig at så mange som mulig får med seg informasjon rundt koronaviruset, derfor har Bergen kommune har derfor i samarbeid med Papillon Bergen utviklet informasjonsvideoer på ulike språk om viktigheten av forholdsreglene mot koronasmitte. Du finner informasjonsfilmene på nettsidene til Papillon Bergen

  • dette bildetI denne atikkelen finner dere en aktivitetsbingo og en nærmiljøbingo. Bingoen består av et ark med flere bilder med tekst som er oversatt på flere språk.  Dette er en aktivitet som foresatte kan gjøre sammen med barna hjemme eller ved å gå på tur i nærmiljøet. Aktiviteten passer for store og små og fungerer aller best i samarbeid. Nærmiljøbingo kan gjøre turen spennende for store og små. Hvem roper BINGO  først?

  • Hvem har stjålet påskeegget artikkelbilde Stian og Ali er på hyttetur. Det er påskeferie og de skal gå på ski, spille kort og kose seg. På påskeaften skal de spise all sjokoladen i påskeegget, men hvem har stjålet påskeegget? Opplegget består av en påskekrim med ordliste på norsk og dari, samt relevante nettressurser. Opplegget er utviklet av Tone Evensen og publisert på bloggen; Glimt fra et flerspråklig klasserom.

  • koronavirus Illustrasjon:FHIMange etterspør informasjon om koronaviruset, hjemmekarantene og isolasjon.  Folkehelseinstitutet har publisert  brosjyrer og filmer på flere språk.  Vi deler videre i våre nettverk. Her finner du brosjyrer og filmer på flere språk. Disse forklarer både generelt om viruset COVID -19 og om hvordan du skal forholde deg.