Ressurser

Siste nytt fra Tema Morsmål

 • Demokrati

  Leseteksten om demokrati og diktatur er oversatt til flere språk og kan brukes som en introduksjon til temaet. 

  Teksten passer for 5. - 7. trinn og 8. - 10. trinn. Wordfila kan lastes ned og redigeres for å tilpasse elevenes nivå. Nedenfor finner du nettressurser som videoer og undervisningsopplegg. De ulike språksidene har ulike ressurser til temaet. 

 • advent 1883840 1920 1 L72633 L72633 L72633Her er en tekst om advent på flere språk.

  Teksten handler om hvorfor folk feirer advent og om ulike aktiviteter som foregår i adventstiden. Ta også en titt på de forskjellige språksidene der du kan finne flere ressurser, som for eksempel flere oppgaver, ordlister og lenker til filmer.  Nedenfor finner du også lenke til en digital, flerkulturell adventskalender.

 • Photo by Jessica Lewis on UnsplashPå grunn av koronasmitte har mange skoler nå både hjemmeskole og undervisning på skolen . Hva er hjemmeskole og hvordan foregår den?  Mange elever og foreldre har spørsmål om hjemmeskole i disse dager. I denne artikkelen får du informasjon om hjemmeskole på mange språk. Også med lydstøtte. 

   

 • Bildetema film 1024x576På oppdrag fra Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) har NAFO laget en film som viser hvordan man kan bruke Bildetema for å lære nye ord og sammenligne språk. Filmen har lyd og tekst på sju språk: norsk, arabisk, dari, engelsk, somali, tigrinja og russisk.

 • Saharaorkenen marokko Gaper Adobestock

  Opplegget består av korte faktatekster om fem ulike naturområder på landjorda og spørsmål med alternativer. Teksten kan brukes som en introduksjon til temaet. 

  I tillegg til nynorsk og bokmål finnes teksten på andre forskjellige språk, og de ulike språksidene tilbyr forskjellige ressurser.