Filmer om kulturskolen på flere språk

Utdanningsdirektoratet har laget filmer og et informasjonsskriv om kulturskoletilbudet på flere språk.

tre barn synger og spiller gitar.
Foto: WavebreakmediaMicro / AdobeStock

Utdanningsdirektoratet har laget filmer om kulturskolen på sju språk. Det finnes også et informasjonsskriv om kulturskoletilbudet på elleve språk.

Hva er kulturskolen?

Kulturskolen er et tilbud for alle barn og ungdommer som ønsker å delta i aktiviteter innen kunst og kultur. I kulturskolen kan man for eksempel lære å danse, synge, spille instrument, skrive, spille teater, tegne, lage skulpturer eller lage film.

Ved kulturskolen får man undervisning av profesjonelle pedagoger og erverver seg praktiske kunnskaper og ferdigheter. Dessuten gir kulturskolen mulighet til å skaffe seg nye venner og finne sin tilhørighet og plass i fellesskapet.

Hvem er kulturskolen for?

Kunst og kultur setter ingen begrensinger for hvem du er, hvor du kommer fra, og hva du ønsker å uttrykke. Gjennom kunstnerisk uttrykk kan du dyrke en viktig egenskap – å vekke følelser hos andre mennesker gjennom din egen kunstneriske utøvelse. Kulturskolen er stedet der man kan oppfylle sine drømmer og finne ut mer om seg selv og verden rundt seg gjennom det kunstneriske uttrykk.

I kulturskolen stilles det ingen krav og kriterier for at du kan delta i tilbudet. Velkommen til kulturskolen, som er stedet for å realisere sine drømmer og uttrykke seg selv.

Filmer om kulturskolen på sju språk

Filmene om kulturskoletilbudet er oversatt til og tekstet på sju språk. De er lagt ut på Utdanningsdirektoratets nettsider. Filmen på norsk kan du se her:

Kulturskolen – film på flere språk (udir.no)
Informasjonsskriv om kulturskolen på flere språk (udir.no)