Nyhetssaker arkiv

Alle nyhetssaker

«Vi ser om dom flyter typ»

Josefin Nilsson har disputert med en avhandling hvor hun har sett på læreres mulighet til å utvikle en integrert fag- og språkopplæring for elever med svensk som andrespråk. I avhandlingen viser Nilsson hvor viktig de organisatoriske rammene er for hva læreren kan få til av integrert fag- og språkopplæring i klasserommet.

Morsmålsdagen

På morsmål.no finnes en samleside med inspirasjon og faglig innhold tilpasset hele opplæringsløpet! Lag en stor eller liten markering av morsmålsdagen 2024.

Sámi álbmotbeaivi

6. februar er Samenes nasjonaldag. Les om markeringa og finn undervisningsressursar for barnehage og skole.

Den internasjonale Holocaustdagen

27. januar er den internasjonale Holocaustdagen. Les meir om den nasjonale minnesmarkeringa og få tips til korleis dagen kan markerast i barnehage og skule.

Samisk språkveke 23.–29. oktober

Lær om dei samiske språka, sjå ein samisk musikkvideo eller lær nokre samiske ord. Bli med på ein felles dugnad for å synleggjere og auke kunnskapen om dei samiske språka!

Nye Bildetema på over 20 språk!

Den flerspråklige bildeordboka Bildetema er tilgjengelig på over 20 språk. Ordboka er gratis og fritt tilgjengelig og kan brukes i barnehage, skole og voksenopplæring.